FC Maasland Noordoost wint overtuigend met 0-3 tegen Calcio Genk

FC Maasland Noordoost heeft gisteren de heenwedstrijd tegen Calcio Genk overtuigend gewonnen met 0-3. Een onverhoopt resultaat want Calcio wordt door vele voetbalkenners beschouwd als het best voetballende team van de competitie.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd met weinig kansen aan beide zijden. Calcio had wel het meeste balbezit en het gevaar kwam vooral van de (12) hoekschoppen. De verwachting was dan ook dat de tweede helft gelijkaardig zou verlopen en zo geschiedde … tot minuut 60.

Trainer Schetz toverde dan Dries Boonen uit zijn hoed en dat bleek de juiste beslissing. Dries stond net op het veld toen hij een voorzet op maat verstuurde richting Ruben Roijakkers. Ruben twijfelde niet en tikte de bal binnen: 0-1 in de 60ste minuut. Het belangrijke doelpunt op verplaatsing was een feit.

Calcio was even van slag en in de 66ste minuut belandde een ongelukkige, hobbelende terugspeelbal van een Calcio verdediger in doel: 0-2! Calcio drong aan, maar onze ijzersterke keeper – kapitein was autoritair de baas in eigen doelgebied. De beste kansen waren nog voor FC Maasland en de verdiende 0-3 kwam van de voet van Yassin Chadli, in minuut 85 ging hij op wandel in de Calcio verdediging en werkte wondermooi af…

Met deze overwinning neemt FC Maasland een serieuse optie op de tweede ronde… maar elke wedstrijd moet gespeeld worden.
Woensdag 2 mei om 20u is de terugwedstrijd gepland.