FC Maasland – Rooierheide: 2-1

Maasland had nog iets recht te zetten na de blamage in de heenwedstrijd tegen Rooierheide.  De eerste kans kwam er al snel door een misverstand tussen twee bezoekende verdedigers. Dennis Crijns kon profiteren maar week te ver uit naar buiten maar kon toch Frank Kessen bedienen die echter over knalde. Even later, identieke fase… Crijns opnieuw weg vanop rechts, Dennis bedient  Kessen die uithaalt. De doelman redt in eerste instantie, een goed gevolgde Santos De Kort  kan simpel binnenleggen.
Maasland neemt de partij in handen. In minuut 22 zet Yannick Prouvost (foto)  een actie op, stuurt Santos in het straatje, deze legt breed en Crijns scoort de 2-0.  FC Maasland is gelanceerd maar vergeet helaas de partij te beslissen …De geblesseerde Ruben Roijakkers moet met de rust in zicht het veld verlaten en wordt vervangen door Ben Peeters.

De tweede helft is Rooierheide veel gretiger. Nochtans kon Santos De Kort kan bijna zijn tweede doelpunt van de namiddag scoren maar de kopbal gaat nipt over doel.  Na een uur spelen kan Verbovsek milderen. Stevens wordt afgetroefd in een lijf aan lijf gevecht in de kleine rechthoek, Verbovsek als winnaar en Niels Maggen is kansloos. 2-1.
Rooierheide  ruikt dat er meer in zit en gaat voor de gelijkmaker. Kansen zijn er voor beide teams. Doelman Niels Maggen komt nog knap tussen op enkele voorzetten. Geert Bosmans schiet een aflegger van Toby Koolen juist naast.  De wedstrijd blijft open tot de slotfase, een bal van Prouvost wordt nog van de lijn gered. Maasland pakt de drie punten na eensterk begin en een mindere tweede helft.

Volgende week wacht het treffen met Opoeteren. Een bijzondere wedstrijd waarin ongetwijfeld beide teams hun beste beentje zullen voorzetten voor SSD coach Davy Schetz, die na 7 mooie jaren in SSD volgend seizoen aan de slag gaat bij de tricolores.