FC Maasland versus SSD Opoeteren: 3-1

De laatste wedstrijden van het vaderlandse voetbal in dit Allerheiligenweekend stonden op zondagavond geprogrammeerd. STVV-Standard en Maasland NO- SSD Opoeteren. Twee partijen die ongetwijfeld altijd leuke dingen opleveren. Davy Schetz, trainer SSD is gebrand op een zege in FC Maasland, iets wat in de voorgaande partijen niet lukte. FC Maasland had na het zware verlies in Rooierheide iets goed te maken voor eigen volk. Beide ploegen mochten na afloop elk één helft claimen. Dit zou een gelijkspel kunnen opleveren maar het was de meest efficiënte ploeg die het pleit won.

Beide ploegen begonnen gehandicapt aan de partij. SSD moet al het hele seizoen een aantal sterkhouders missen en bij FC Maasland ontbreken ook een drietal sterkhouders en maakte de 18 jarige Toby Koolen zijn debuut. Maasland bouwde rustig op, Geert Bosmans kreeg het balbezit maar kon in de eerste helft zelden Dennis Crijns, met Sunshine steeds in zijn buurt, in stelling brengen. Op de rechterflank speelde Toby Koolen versus Jens van Elslander verdienstelijk . SSD kreeg de eerste kansen maar vergat te scoren. Het was alsof de spelers van Maasland dit Halloweenweekend in stijl wilden afsluiten: bibberen en met veel spanning en emoties… Op het half uur was het dan toch vieren voor Schetz en co. Na slecht inspelen leverde de razendsnelle omschakeling bij SSD de 0-1 op via Steven Drijkoningen. Verdiende voorsprong voor SSD. Het sein voor Maasland om een tandje bij te steken! Eerst kwam doelman Jeunen ver uit doel maar Crijns slaagde er niet in om Jeunen te lobben. Even later redde de SSD doelman zijn team knap toen Santos De Kort alleen voor hem verscheen. Met de rust in zicht werd Crijns ,net buiten de grote rechthoek, onderuit gehaald door Sunshine. Een domme fout van Jan maar wel een unieke kans voor Maasland. Bosmans zet zich achter de bal, een kleine deviatie via de muur en het stond weer gelijk: 1-1.
SSD had in de eerste helft de beste kansen maar scoorde niet…

Trainer Rob Truijen stuurde youngster Hatim Hajbat de wei in. Zijn opdracht was de snelle Creemers neutraliseren en af en toe tegenprikken. De tweede helft begon met een strafschop voor FC Maasland na een voorzet die afgeweerd werd met de arm. Geert Bosmans zet zich achter de bal: hard en goed ingeschoten maar een sublieme doelman Jeunen redt SSD. De tweede helft wordt aan een hoog tempo afgewerkt , niet altijd even zuiver in passing, maar wel een aangenaam en spannend kijkstuk. Het is evenwel Maasland dat nu het gevaarlijkst is. Dennis Crijns kan scoren na een verre voorzet van Ruben Roijakkers. Doelman Jeunen verkijkt zich en Dennis kopt de bal met een boogje in het lege doel. Maasland op voorsprong. Beide ploegen blijven ervoor gaan. Jeroen Kuijpers maalt kilometers op het middenveld en Geert Bosmans dirigeert en zorgt voor rust, de generaal en zijn luitenant. Trainer Schetz wil graag de scalp in eigen dorp en probeert met een slotoffensief nog een punt weg te kapen maar echte kansen zijn er niet meer voor SSD.  In minuut 85 wordt de partij in een definitieve plooi gelegd: een hoekschop voor SSD wordt onderschept door Roy Vanfloorop, hij speelt diep naar Crijns die op snelheid de flank afgaat. Een gemeten voorzet aan de tweede paal waar debutant Hatim Hajbat knap de 3-1 kan scoren. Over en uit voor SSD Opoeteren dat de partij in de eerste helft had kunnen beslissen maar de voetbalwet geldt ook hier: wie meer scoort wint de wedstrijd.
FC Maasland vormde een sterk blok met jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Volgende week zondag 8 november speelt het eerste elftal in Wijshagen en op zaterdag 14 november ontvangen we thuis om 19u30 Lanaken VV.