Nieuws vanuit de club

Stal Sport – FC Maasland NO: 2-1

De eerste helft moest de thuisploeg haar meerdere erkennen in Maasland. Na 11 minuten scoorde Jordy Peeters. Stal kreeg slechts één kans maar die leverde na een half uur voetballen wel een doelpunt op. De match was evenwichtiger in de tweede helft. Kantelmoment was de rode kaart voor Jelco Hendrikx in de 70ste minuut. In de prangende slotfase kon Stal de volle buit binnenhalen. Eindstand 2-1…

Trainer Davy Schetz van Maasland NO kon tegen Stal niet rekenen op Samih Belfaqir omdat hij voor de tweede keer in vijf weken tijd zijn identiteitskaart vergeten had. “Een jeugdzonde”, noemt trainer Davy Schetz het, alhoewel de spelers wat groen lachten omdat hun stevige spits daardoor langs de lijn moest toekijken. “De trainer was toch teleurgesteld dat ik mijn paspoort opnieuw vergeten was”, zegt zondaar Samih Balfaqir die ook bij de verplaatsing naar Turkse FC zonder identiteitskaart was komen opdagen. “Ik dacht nochtans echt dat die in mijn portefeuille zat. In Nederland worden de KNVB-pasjes op de club bijgehouden en heb je dus je identiteitskaart niet nodig. We gaan nu met de club naar een oplossing zoeken zodat het geen derde keer meer zal voorvallen.”

Bjorn Smeets van Maasland NO werd enkele weken geleden op schandalige wijze van het veld getrapt door de spits van Reppel. De gevolgen zijn erg zwaar: de laterale band en kruisband zijn afgescheurd. Bjorn wordt eerstdaags geopereerd en is out voor de rest van het seizoen.

“Ploeg in de kijker”
PU15 van Rik Vliegen
FC Maasland NO – GS Bree-Beek 4-4

Afgelopen zondag speelden de PU 15 (foto) tegen Bree-Beek. Beide ploegen startten zeer gretig aan de wedstrijd! De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar scoren was een moeilijke opdracht! 5 min voor het einde van het eerste kwart kon Joran Aangeveld de verdiende 1-0 maken! Een paar minuten later was het weer raak dit maal scoorde Jente Aangeveld.
Het tweede kwart begon Maasland heel slecht! Met als gevolg dat ze de voorsprong 10 minuten later helemaal kwijt waren en gingen rusten met een 2-3 achterstand!
Na de rust werden ze terug wakker! Maasland komt zelfs terug op voorsprong door Dustin Wijns die 2x weet te scoren!
Een overwinning zat er helaas niet in, een paar minuten voor het einde van de wedstrijd scoort Bree-Beek nog de 4-4.
Na de wedstrijd weerklonk een luid applaus voor beide ploegen! De supporters hadden dus duidelijk genoten!

PU13 seizoen ’17-’18 geniet van een avondje KRC Genk.
Omdat vorig seizoen de PU13 2de eindigde op het provinciaal kampioenschap kregen ze als prijs gratis tickets voor een thuiswedstrijd van KRC Genk.
Met een delegatie van 25 personen zagen ze hoe KRC Genk Zulte Waregem van de mat speelde met mooi combinatievoetbal, een voorbeeld voor de jeugd!