Beloften FC Maasland NO: KAMPIOEN!

Door het verlies van nummer 2 in de stand Kadijk S.K. op vorige speeldag, waren onze beloften al even zeker van de titel! Met 67 punten op 75 en een doelpuntensaldo van +91 zijn de jongens de meer dan terechte kampioen!

Gisterenavond, 22/04, stond er dan de ‘galamatch’ tegen de beloften van KNFC Neeroeteren en het kampioenenfeestje op het programma! De talrijk opgekomen supporters zagen een moeizame eerste helft – Neeroeteren zette een heel goed laag blok neer en scoorde op een zeldzame counter – maar uiteindelijk werd de wedstrijd met 4-1 door onze jongens gewonnen. Het verschil werd in de eerste 20 minuten van de tweede helft gemaakt.

Het feestje achteraf kon tellen: voor alle spelers, afgevaardigden en trainer waren er kampioenen T-shirts voorzien. Op het veld trakteerden de groep zichzelf en elkaar op een champagnedouche. Het feestje werd daarna in de kleedkamer en in de kantine (met dank aan de uitstekende catering) uitbundig verdergezet. Onze beloftengroep bestaat uit bijna uitsluitend spelers uit de eigen jeugdopleiding, met een gemiddelde leeftijd van ca 18 jaar. Naast hun wekelijkse wedstrijden bij de beloften, hebben de jongens dit seizoen ook vaak bij het eerste elftal B en A hun kunnen getoond.

olgend seizoen zullen enkele jongens doorstromen naar de kern eerste elftal A (hopelijk in 2de prov.) en 75% van de beloftenkern zal volgend seizoen voor ons eerste elftal B in 4de prov. uitkomen. De beloftencompetitie zal volgend seizoen door onze PU21 betwist worden, die ook uit allemaal eigen talentvolle jeugspelers bestaat. De jeugd heeft de toekomst, ’22-’23 wordt duidelijk op verschillende vlakken een seizoen om naar uit te kijken!

Volgende personen willen we zeker nog even extra in de bloemetjes zetten:
– Afgevaardigden Luc Bosmans en Johan Vandevenne, die wekelijks op post waren om alle praktische zaken rond de wedstrijd te regelen.
– PU17-afgevaardige Kris Aangeveld voor de uitstekende catering tijdens het kampioenenfeest.
– De spelers en trainers van de PU17, U21, 1ste elftal B die ons doorheen het seizoen vaker uit de nood geholpen hebben als we extra spelers nodig hadden om tot een volwaardige wedstrijdkern te komen
– Bjorn Leurs , zelf nog maar een mid-twintiger, die tussen al het tienergeweld wekelijks blijk gaf van een neus voor goals, een topmentaliteit en een leidersfiguur was binnen deze groep.We wensen Bjorn dan ook alle succes toe volgend seizoen bij zijn nieuwe club SLW Maaseik.

Volgende week vrijdag 29 april spelen we dan nog het prestigeduel in en tegen nummer 2 Kadijk. En een 6-tal beloften zullen daarna deel uitmaken van de 20-koppige kern waarmee de eerste ploeg A de eindronde zal betwisten!