FC Maasland A grijpt nipt naast de periodetitel

De inzet van de wedstrijd tegen Rooierheide was voor FC Maasland A groot. Bij winst was de tweede periodetitel een feit, een gelijkspel was niet voldoende. De aftrap werd verzorgd door Guy Martens van Bakkerij Martens, onze zeer gewaardeerde sponsor was vorige week de winnaar van de UNIZO AWARD 2018… en winnaars voelen elkaar goed aan!

In een spannende wedstrijd kon FC Maasland 2x op voorschot komen. Ruben Roijakkers opende de score na enkele speelminuten met een harde trap in het dak van het doel: 1-0. FC Maasland A nam het spel resoluut in handen en Boonen en Chadli hadden de voorsprong kunnen uitdiepen… Rooierheide was zeker niet onder de indruk en bleef aandringen, zonder echte uitgespeelde kansen maar net voor de pauze kon Rooierheide toch scoren: 1-1.

Tijdens de pauze kon coach Davy de mannen terug op scherp zetten. De tweede helft begon met licht overwicht voor FC Maasland. De wedstrijd bleef spannend en Chadli scoort: 2-1 met nog 20 minuten te gaan. Rooierheide bleef echter aandringen en koos resoluut voor de lange bal. Helaas was het geluk niet aan onze zijde. Net voor affluiten scoort Rooierheide de gelijkmaker: 2-2.

Weg periodetitel maar ondanks deze teleurstelling stellen we vast dat Stokkem en Calcio Genk hun wedstrijd verloren waardoor wij één puntje dichter naderen: Calcio Genk telt 53 punten, Stokkem en Maasland 52 punten en Boorsem 51 punten. Het belooft een zeer spannende eindstrijd te worden. Volgende week speelt FC Maasland A in Boorsem een zeer belangrijke wedstrijd. Bij winst blijft de titel in het vizier, bij verlies zal de focus volledig op de eindronde moeten liggen.