FC Maasland Nieuws

“FC Maasland verdient minstens een punt”

Afgelopen zondag speelde FC Maasland Noordoost haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was de nieuwe fusieploeg FC Paal-Tervant. De wedstrijd verliep gelijkopgaand met kansen voor beide ploegen. Helaas viel na 60 minuten het eerste doelpunt aan de verkeerde zijde. Na een twijfelachtige strafschop in de 75ste minuut leek de wedstrijd gespeeld… maar de jongens bleven erin geloven en de aansluitingstreffer volgde snel. Wout Lindmans deed de hoop weer opflakkeren! Maar de ervaring van FC Paal-Tervant haalde de bovenhand… Eindstand 1-2. De supporters waren het roerend eens: FC Maasland Noordoost speelde een prima wedstrijd!

“Ploeg in de kijker” Provinciale U8B
van coach Jonathan Adriaens

De 1ste helft begonnen we ondermaats en dat werd direct bestraft met een tegentreffer. Alle duels werden gewonnen door de tegenstander en Hamont had er precies meer zin in dan ons. De doelpunten stapelden zich snel op, gelukkig wisten we nog te scoren in de 1ste helft en bij de rust was de tussenstand 6-1.
De trainer schudde tijdens de rust zijn spelertjes eens wakker en dit loonde. Maasland kwam scherp uit de kleedkamer en bekroonde een sterke 10min met 3 doelpunten waardoor de stand 6-4 werd. Toen vielen ze echter terug een beetje stil waardoor Hamont na lang aandringen toch wist te scoren in de 2de helft. Het ging leuk op en af en de score bleef ongeveer hetzelfde. 7-5, 8-6… Maasland bleef kansen krijgen, maar wisten de fouten van de tegenstander helaas niet af te straffen. Hamont zette nog een mooie aanval op en de eindscore stond op het bord, 9-6.
Na een veel betere 2de helft kon de trainer toch tevreden zijn over het vertoonde spel. We kregen ook de hulp in de 1ste helft van Yasser en in de 2de helft van Jort van de andere Maasland groep!