FC Maasland Noordoost A wint vlot van Waterloos

Onder een stralende zon nam het eerste elftal A afgelopen zondag de maat van Waterloos. De wedstrijd startte met één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de moeder van één van de spelers van Waterloos. Verdriet en vreugde liggen soms zeer kort bij elkaar en dat mag je letterlijk nemen. Naar jaarlijkse traditie werd de aftrap immers verzorgd door de carnavalsverenigingen van Ophoven, Kessenick en Kinrooi, de fusieclubs van FC Maasland Noordoost.

De opdracht voor het elftal van trainer Davy Schetz was duidelijk: winst was noodzakelijk om in het spoor te blijven van Stokkem, Boorsem en Calcio Genk. Zeker na het verlies van Boorsem zou FC Maasland bij winst iets dichter bij de koplopers schuiven. En zo geschiedde… het eerste elftal A deed was het moest doen: winnen.

Na 19 ‘ scoorde Dries Boonen, hij twijfelde niet en haalde hard uit: 1-0. Yassin Chadli moet bij zichzelf gedacht hebben, nu is het mijn beurt. Na eerst een mooie kans niet te kunnen verzilveren ging Yassin dan maar op wandel door de defensie van Waterloos om de bal droog naast de keeper te leggen: 2-0 na 31’.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld: FC Maasland hield het initiatief in handen en Kevin Stevens scoorde in de 58′ met het hoofd: 3-0. Dries Boonen bekroonde zijn sterke wedstrijd met nog een doelpunt 4-0 in minuut 68. Wedstrijd gespeeld, Waterloos kreeg nog enkele mooie kansen maar kon de eer niet redden. Eindstand 4-0. Een verdiende overwinning die nog prettiger werd na het verlies van leider Stokkem.

Volgende zondag, Paasdag, speelt FC Maasland A een belangrijke inhaalwedstrijd tegen Rooierheide. Bij winst is FC Maasland A de tweede periodekampioen en zeker van een plaats in de eindronde. Wij rekenen alvast op de massale opkomst van de supporters en voor de liefhebbers van de Ronde van Vlaanderen, geen nood. De klassieker kan gevolgd worden op 3 schermen in de kantine!