FC Maasland wint en rukt op naar de tweede plaats!

Om haar positie voorin te handhaven moest Maasland thuis winnen tegen Godsheide na de uitschuiver op het kunstgrasveld in Genk. Het was voor trainer Davy Schetz wachten tot na de  opwarming om zekerheid te krijgen over de fitheid van het duo Bosmans–Kessen . En of ze fit waren! Godsheide heeft het geweten.

Maasland mocht met de wind in de rug aftrappen en claimde het meeste balbezit. Chadli was één van de meest bedrijvige  in het openingskwartier maar moest helaas geblesseerd naar de kant . Het slechte veld en de stormwind waren stoorzenders voor de teams. Beide ploegen bleven goed combineren tot aan de rechthoek en het eerste halfuur mochten de doelmannen enkel aan het werk bij een hoekschop waarbij de bal door de wind gedragen voor gevaarlijke standjes zorgde.

Tot Geert Bosmans in minuut 24 de bal onderschepte op de eigen helft, met een schaar de eerste tegenstander achter zich liet, vervolgens als een valse trage het veld overbrugde en Crijns knap bediende . Dennis schoof de bal beheerst onder de doelman  door, tegen de paal waar een goed volgende Kessen de bal simpel in doel mocht leggen.

Spijtig genoeg  kon Maasland de voorsprong niet lang vasthouden. Geert Bosmans probeerde de oprukkende Wouter Thaens te bedienen maar de bal wordt onderschept , snelle omschakeling en een strakke voorzet die aan de tweede paal door de inlopende Cunen  van Godsheide in doel gedevieerd wordt.

Maasland probeert voor rust de score nog uit te diepen. Diepe bal op Crijns, verlengd naar Kessen maar zijn schot wordt in extremis afgeblokt . Vervolgens corner Bosmans die Prouvost bedient maar diens volley gaat nipt over.  Net voor de koffie gaat Bosmans er opnieuw vandoor en na een knappe solo kan doelman Moons in twee tijden redden.

Tijdens de rust wordt Dennis Crijns onwel in de kleedkamer en moet naar het ziekenhuis  worden gevoerd met een hersenschudding, opgelopen na een hard contact in de eerste helft.  Diego Gielen is zijn vervanger en doet dit met bravoure.  Tegen de wind in lijkt de partij even te kantelen in het voordeel van Godsheide maar dat duurt niet lang!

Prouvost neem een vrije trap, bedient Kessen die zich vrij draait  en hard buitenkant paal knalt. Even later het moment suprême! Hoekschop van Bosmans, kort genomen met Kessen, Geert die knap tussendoor Frank opnieuw bedient en “de Kès”  die vanuit een scherpe hoek doelman Moons kansloos laat met een pegel in de kruising. Iedereen veert recht op de banken voor het duo Bosmans-Kessen.

Het is genieten voor de supporters maar ook voor beide spelers die na zoveel jaren topvoetbal in de herfst van hun carrière nog zoveel plezier beleven aan het spelletje. Hopelijk kan deze herfst nog lang duren .

Maasland komt nog even goed weg als Bart Jansen, na een schoonheidsfoutje tekort terugspeelt, maar Sef Deben gaat goed plat en kan de meubelen redden.

De wedstrijd wordt in de 85 ste minuut definitief beslist. Een vrije trap tegen de zijlijn voor Bosmans richting tweede paal waar doelman Moons zich helemaal verkijkt en Geert de kers op de taart zet: 3-1.  De tricolores pakken op een moeilijk te bespelen veld ; gejaagd door de wind ; verdiend  de zege .

We onthouden een collectief sterk Maasland met als grote uitblinkers Bosmans en Frank Kessen die zo blij was om op ECHT gras te mogen spelen en dit ook bekroonde met twee doelpunten.

Aanstaande zaterdagavond speelt Maasland uit bij HO Heide Hasselt.