GENK VV – FC MAASLAND NOORDOOST: 1-2

Op verplaatsing naar Genk VV is altijd extra spannend…  De mooie Genkse club beschikt immers over een prachtig kunstgrasveld waar technische  voetballers beter tot hun recht komen. En natuurlijk is het thuisvoordeel hierbij erg duidelijk.

Het eerste halfuur was het zoeken met kleine kansjes voor beide ploegen. Onze maaslandboys kwamen steeds beter in het spel en het balbezit was voor FC Maasland, onder impuls van een sterk spelende Geert Bosmans. Net voor de koffiepauze was het raak. Yassin Chadli brengt de bezoekers op voorsprong 0-1. Gezien het lichte overwicht een verdiende voorsprong.

Genk VV kwam geprikkeld uit de kleedkamers en kon in de 51ste minuut gelijkmaken, na zwak verdedigen door middelveld en verdediging. Meteen waren de Maaslandboys wakker en werd er op niveau gevoetbald. Yassin Chadli twijfelde niet en trapte keihard naar de linkerhoek, Bjorn Leurs was goed gevolgd en kon de rebound binnentrappen: 1-2 na 25 minuten. Genk VV ging op zoek naar de gelijkmaker maar de bezoekers bleven geconcentreerd spelen. In de 68ste minuut kreeg een speler van Genk VV zijn tweede gele kaart en het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in het gedrang. Een verdiende overwinning die in de kleedkamer uitbundig gevierd werd.

Volgende week spelen wij zaterdag 14 september om 19u30 thuis tegen Calcio Genk.

De beloften verloren vrijdag onverdiend met 0-1 tegen Genk VV. Het team van coach Bjorn Ilsbroux speelde een sterkte partij maar kon de vele kansen niet verzilveren. De dames wonnen met 6-2 tegen BS Sport Berbroek. Princen werd de ster van de match met een echte hattrick!