Penalty velt Neeroeteren

FC MAASLAND NOORDOOST – KFC NEEROETEREN: 1-0

De streekderby tegen KFC Neeroeteren werd winnend afgesloten en dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. FC Maasland Noordoost begon (te?) voorzichtig aan de wedstrijd met veel balbezit maar weinig echte kansen. En je kan geen wedstrijd winnen zonder te scoren… KFC Neeroeteren groeide in de wedstrijd en gaandeweg werd het een evenwichtige partij. De beste kans voor de rust was voor Michaël Didderiens, die mooi werd vrijgespeeld en alleen voor de keeper verscheen. Helaas trapte hij de bal ver langs. Na de koffie hetzelfde spelbeeld. FC Maasland werd wel dreigender maar de kansen bleven schaars. Bjorn Leurs had de beste kans maar kopte de bal op de paal. Een gelijkspel leek in de maak … tot Geert Bosmans in de 85ste minuut op wandel ging doorheen de defensie van KFC Neeroeteren en doelman Tom Brouns Geert foutief stopte: penalty. Bjorn Leurs nam de strafschop en zette meteen de eindstand op het scorebord: 1-0. Een gevleide overwinning…
De beloften van FC Maasland Noordoost zijn ondertussen opgeschoven naar de derde plaats, na een klinkende thuisoverwinning tegen KFC Neeroeteren: 7-1

FC Maasland NO, momenteel vierde in de rangschikking, speelt voor de winterstop nog vier zeer boeiende wedstrijden tegen de topploegen van de reeks: 24/11 uit tegen Houthalen VV (zesde) , 30/11 thuis tegen FC Racing Boxberg (tweede), 7/12 uit tegen Kab. Opglabbeek (derde) en  14/12 uit tegen E.Mechelen ad Maas (vijfde)

Deze week werd ook bekend dat ex-trainer Davy Schetz de nieuwe T1 van SSD Opoeteren is en afgelopen zondag kon hij de eerste overwinning reeds vieren. Wij wensen hem alvast veel succes!