“”Ploeg in de kijker” damesploeg van Jessica Segers en Eef Paulussen

Het damesteam van Maasland is een topteam, dat is al meerder malen bewezen. Toch draait het dit seizoen niet zoals verwacht. We spelen mooi en combineren goed, maar toch nemen we te weinig de punten mee naar huis. Het sleutelwoord in ons team is: in duel gaan! En hier zijn we hard op aan het trainen.
Vandaag begonnen we dan ook met een bang hartje aan de wedstrijd. Wetende dat de tegenstanders zeer pittige dames zijn, de meesten fysiek veel sterker dan ons.
We pepten de meisjes voor de wedstrijd op dat we zeker het duel niet uit de weg mogen gaan en dat we de bal snel moeten laten rondgaan, zo zijn we op ons sterkst.
En wat voor een match werd het! Al na 2 minuten scoren we en staan we op voorsprong. Dit verwachtte niemand en al zeker niet onze tegenstanders.
Het werd al snel terug 1-1, en dus moesten we terug aan de bak gaan. We lieten ons hoofd niet hangen en begonnen terug aan de aanval. En ja hoor, dit resulteerde in een 2-1 voorsprong. Jammer genoeg werd het ook nu snel terug 2-2.
Maar ook nu kregen ze onze meisjes niet klein en werd er weer voetballend opgebouwd en kansen gecreëerd. En eindelijk werd ons harde werk beloond en konden we doorduwen en met 5-2 de rust ingaan.
Tijdens de rust hebben we elkaar gewezen op onze sterke punten, maar ook op onze zwakkere punten. Vooral in de tweede helft willen we nogal eens inzakken.
In de tweede helft komen we zelfs op 6-2 voorsprong.
We blijven goed verdedigen en zelfs uitvoetballen en kansen creëren. Maar in de tegenaanval kan Maaseik dan toch nog één keer tegen scoren, en zo komt de eindstand op 6-3 voor Maasland NO. Zo wordt maar weer eens bewezen dat een team sterker is dan een individu en dat ons dameselftal een topteam is. Topprestatie van het hele team, en de staf! Onze damesploeg is ook te volgen op Instagram! #maaslandladies