Topweekend voor het seniorenvoetbal

Het was weer zo’n ouderwets voetbalweekend met bijna alleen maar winnaars.

De spits werd afgebeten op vrijdagavond door de beloften. Zij speelden tegen Calcio Genk en wonnen verdiend met 4-2. Robbe Vandeberg kon 3 doelpunten scoren en hij zou niet de enige topschutter zijn dit weekend…

Zaterdag om 15u speelden maar liefst 3 seniorenteams van FC Maasland.

De B-reserven wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Lanaken VV met 3-2. Onze C-reserven wonnen eveneens met 3-2 tegen Park Houthalen, de dames verloren met 1-4 tegen Bokrijk, het kan ook niet elke week feest zijn… Bokrijk was een maatje te sterk ondanks het mooie combinatievoetbal van onze ladies in de tweede wedstrijdhelft.

Het zaterdagvoetbal werd afgesloten met een klinkende overwinning van het eerste elftal 4de provinciale. Zij wonnen overtuigend met 6-0 tegen de immer sympathieke Ellikommers. Selim Latifaj scoorde eveneens 3 doelpunten. Zijn teller staat ondertussen op 11!

Het eerste elftal 3de provinciale stond zondagmiddag voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar Sporting Calcio Genk. Calcio speelde vorig seizoen nog in tweede provinciale en wordt door beschouwd als één van de titelkandidaten. Na het verlies tegen Stokkem VV was de wil zeer groot om een sterke prestatie neer te zetten… en zo geschiedde, ondanks de afwezigheid van Frank Kessen (wegens ziekte).

De concentratie was er vanaf de eerste minuut. De eerste helft verliep gelijkopgaand, in de gietende regen. Net voor de pauze was de beste kans voor FC Maasland. Geert Bosmans trapte naar doel en de keeper was verrast. Hij loste de bal en kon al grabbelend de bal nog wegwerken achter de doellijn. Helaas werd het doelpunt niet toegekend.
Ook de tweede helft was een aangenaam kijkstuk. Kleine kansen voor beide teams maar beide keepers bleven overeind. Eindstand 0-0. De supporters van beide teams konden leven met dit gelijkspel.

Opmerkelijk was het seizoensdebuut van Yassin Chadli, 17 jaar. Hij mocht 45 minuten spelen en kan in de toekomst zeker één van de bepalende spelers worden van FC Maasland Noordoost.