Ploeg in de kijker: U21

FC Maasland NO – Zonhoven VV: 2-5

Met een mooie 4 op 6 in het achterhoofd ontvingen we in onze 2de thuismatch ZonhovenVV, dat eveneens 4 punten uit 2 wedstrijden kon noteren. Het strijdplan was duidelijk: voetballen van achteruit en het voetje niet terugtrekken in de duels en de gemaakte afspraken nakomen.

Het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was nauwelijks gegeven en we konden al een 0-1 achterstand noteren, na 8 minuten werd het zelfs 0-2. Twee vermijdbare doelpunten waarbij de omschakeling zeker niet was wat het moest zijn. Met een gevaarlijke hoekschop in de kleine backlijn en een trap op de deklat van R. Jacobs konden we bijna milderen, maar op de counter krege we weer de deksel op de neus via een discutabele buitenspelgoal 0-3 na 12 minuten. De trainer besloot direct om in te grijpen en een wissel door te voeren om de jongens wakker te krijgen en een signaal te geven, we kwamen beter in de match en op slag van rust scoorden we de 1-3 via Y. Chadli.

Na een goede peptalk begonnen we verschroeiend aan de 2de helft met in de 48ste minuut de 2-3 via B. Giesen die de keeper te grazen nam vanop 25 meter. Erop en erover was nu het strijdplan. Het werd een echte cupmatch met veel duels op het randje: P. Henkens werd met een schop in het gezicht van het plein getrapt. Na nog enkele kansen over en weer scoorde Zonhoven de 2-4 via een mooie vrije trap in de winkelhaak, keeper S. Bosmans was kansloos. Maasland speelde hierna alles op alles waardoor we in de 90ste minuut nog een counterdoelpunt incasseerden. De eindstand was dan ook 2-5.

De wedstrijd was eigenlijk gespeeld toen het na 12 minuten al 0-3 stond, desondanks is trainer Ferre Vandeberg tevreden met de reactie van de spelers in de 2de helft. Als er op deze manier vanaf minuut 1 gespeeld wordt, dan zullen er nog veel wedstrijden gewonnen worden!